Karting • GK4 Kartseries

Conner Westerhof verbaast zichzelf met razendknappe P2! "Ik hoop dat het de volgende keer weer lukt!�

MARIEMBOURG - Met een fraaie tweede plaats tijdens de vijfde ronde van de GK4 Kart Series op het kartcircuit van Karting des Fagnes in het Belgische Mariembourg blikte karttalent Conner Westerhof zondag verheugd terug op een topweekeinde. De elfjarige Eindhovenaar bewees in de Formule Honda 9PK Junior-klasse dat hij zich inmiddels bij de top heeft gevoegd. Het was bovendien zijn beste resultaat tot dusver in zijn nog prille carrière.


In Genk was hij bij de vorige GK4 Kart Series race derde geworden. Nu mocht hij op het circuit van Mariembourg nog een treetje hoger plaatsnemen op het podium. "Ik was niet normaal blij!", juichte Conner, die zijn knappe prestatie niet had zien aankomen. "Ik was hier heel lang niet meer geweest. Ik was de baan opnieuw aan het verkennen. Dat ging gelukkig heel goed."

Jammer genoeg kwam dat er in de kwalificatie niet helemaal uit. "Ik had last van verkeer. Daarna ging het in de race wel goed. Na een crash in een groepje ben ik ze voorbijgegaan en ben ik tweede geworden. Ik zat maar 47 duizendsten van een seconde achter de jongen die eerste werd." Hoe de coureur van DFK Racing het verklaarde dat hij dit weekend zo sterk had gereden? "Dat heb ik zeker ook te danken aan mijn vader. Hij heeft veel tijd gestoken in de trainingen op donderdag en vrijdag."

Conners eerste meters in een kart reed hij zo'n twee jaar geleden, bij Hezemans Indoor Karting in zijn woonplaats. "Ik ging samen met mijn oudere broer Scott in de kinderkarts. Ik vond het gaaf om te doen", herinnerde de snelle Brabander zich. "De adrenaline was gaaf. Ik vond de snelheid het leukst."

Het duurde niet lang of Conner zat opnieuw in een kart. "Voor mijn verjaardag hadden mijn ouders een cursus geboekt op het circuit van Karting Genk, 2 zaterdag ochtenden training op het kleine circuit. De hele ochtend uitleg en trainen in een kart. Het was mijn eerste keer op een buitenbaan. Ik vond het echt geweldig. Daarom zocht mijn vader een plek in de buurt om te gaan trainen."


Zo kwam de jonge Eindhovenaar uit bij Den Hartog Racing in Tilburg. Later kwam hij terecht op de Hezemans Indoor Karting in Eindhoven, voor de wekelijkse trainingen op dinsdagavond. "Dat was leuk. Casper (Reinders, zijn trainer, red.) adviseerde om te gaan meedoen met het NK huurkarts (NKH) en de GK4 Kart Series en toen zijn we die gaan rijden."

En zo maakte Conner dit seizoen zijn wedstrijddebuut. Sindsdien is het karten voor en karten na voor Conner. "De eerste race GK4 was echt superleuk. Die was ook in Mariembourg. Ik was toen laatste, maar ik vond de snelheid heel leuk. Tijdens de tweede race van het NKH ging het veel beter en werd ik tweede bij de rookies. Dat was een fantastisch gevoel en toen ben ik steeds vaker gaan trainen."

Inmiddels heeft Conner zich dusdanig ontwikkeld dat hij al vooraan meedoet. Knap voor een rookie. "Vooraan eindigen is echt geweldig. Ik hoop dat het de volgende keer weer lukt!"

Conner wil graag speciaal zijn school (De Boschuil in Eindhoven) bedanken dat ze hem ondersteunen om zich ook op sportief vlak te ontwikkelen. Verder bedankt hij zijn team DFK Racing, zijn sponsor AIROPS24 Flight Support BV, zijn vader en moeder en Andres Beers.