Formule 1

Contract Grand Prix van ItaliŽ met jaar verlengd: "Terwijl veel circuits hebben moeten opgeven"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 juni 2020 06:10 • Print artikel

MONZA - De burgemeester van Monza heeft onthuld dat het circuit van zijn stad zijn deal voor de Grand Prix van ItaliŽ met een jaar heeft verlengd, tot en met 2025. Net voor de race van vorig jaar bevestigde de Formule 1 een nieuw vijfjarig contract met de organisator Automobile Club d'Italia (ACI) dat de seizoenen 2020-2024 omvatte.

Grand Prix ItaliŽ F1


De timing van de nieuwe verlengingsovereenkomst suggereert dat deze het resultaat is van de recente onderhandelingen om de race van dit jaar achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. Verwacht wordt dat de F1 dinsdag zal bevestigen dat het evenement in 2020 zal plaatsvinden op de geplande datum van 6 september, als laatste van een reeks van acht Europese races die de eerste fase van de kalender van het wereldkampioenschap vormen.

Burgemeester van Monza Dario Allevi zei dat hem werd verteld over de verlenging van de overeenkomst door ACI-voorzitter Angelo Sticchi Damiani toen deze laatste belde om de details van het evenement van dit jaar te bevestigen.

"Terwijl veel circuits hebben moeten opgeven vanwege de noodsituatie op gezondheidsgebied, zal Monza er zijn", zei Allevi in een nieuwsbriefing. "Zij het achter gesloten deuren. De Formule 1 heeft besloten het contract met ons circuit te verlengen met een jaar. Raceauto's zullen door de 'Temple of speed' blijven rijden tot ten minste 2025."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS