Formule 1

Coureur Tommie van der Struijs naar finale Feedracing talentenjacht in Frankrijk

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 augustus 2024 01:47

MAGNY-COURS - Coureur Tommie van der Struijs heeft zich geplaatst voor de finale van Feedracing France. In deze autosporttalentenjacht staat een stoeltje in het Frans Formule 4-kampioenschap op het spel. Na de winst in de kwartfinale in Magny-Cours op dinsdag werd de vijftienjarige Nuenenaar donderdag tweede in de halve finale. Op 24 september strijdt hij er om de hoofdprijs.

Tommie van der Struijs F4

Uiteraard was Tommie blij met zijn klinkende resultaten op het zogeheten clubcircuit van Magny-Cours in Frankrijk. “Nadat ik dinsdag de kwartfinale had gewonnen, had ik wel verwacht dat ik de finale ging halen”, was de logische redenering van de snelle Brabander. “Ik probeerde gewoon mijn rondjes te rijden. Mijn vader en ik hadden van tevoren doorgesproken hoe. Nu bouwde ik de sessies beter op om in mijn ritme te komen. Dat is goed gelukt.”

Feedracing France wordt verreden in een Formule 4-auto van 2019 en is een kwalificatiekampioenschap om de ware snelheid van de deelnemers te meten. Voor de rangschikking wordt het gemiddelde genomen van de drie snelste ronden tijdens de sessie.

Omdat hij de kwartfinale had gewonnen, was zijn gemiddelde dus het laagst van iedereen. Bij zijn drie snelste ronden zat tevens de snelste ronde van iedereen. Dat was Tommie tijdens de achtste finale ook al gelukt. Het gaf een goede indicatie van zijn mogelijkheden.

Wel was hij tijdens de kwartfinale gemiddeld net iets minder snel dan in de achtste finale. “De kwalificatie voor de kwartfinale was in de middag en niet in de ochtend zoals tijdens de achtste finale. De baan was deze keer daardoor iets warmer en dus iets langzamer”, legde Tommie uit.

Tommie van der Struijs F4

Hoe dan ook, met de winst was hij overtuigend door naar de halve finale die donderdag op hetzelfde circuit werd gehouden. “Het was wel wat moeilijk rustig te blijven, maar het ging gewoon weer goed.” Wel moest hij deze keer genoegen nemen met de tweede tijd. Het verschil was een minieme zes honderdsten van een seconde. “Die tweede plek kwam een beetje onverwacht, want ik was steeds de snelste rijder geweest.”

Tommie, die normaal gesproken racet in karts, zat met zijn tweede plek in ieder geval bij de eerste zes en dus had hij zich geplaatst voor de finale. Die wordt gehouden op 24 september op het voormalige Grand Prix-circuit in Magny-Cours. “Ter voorbereiding ga ik heel veel op de sim rijden.”

Om optimaal voorbereid terug naar het Franse circuit te reizen, gaat mental en rijderscoach Wouter Boerekamps Tommie voorbereiden op de finale. Tommie: “Het doel was de finale halen. Nu kunnen we het doel bijstellen. Een plek bij de eerste drie is, denk ik, wel mogelijk, maar gaan we voor P1!”

Tommie van der Struijs wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Vagtechniek BV en KraftMotorsport.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS