Formule 1

Crash van Schumacher in Saudi-Arabië heeft flinke gevolgen voor Haas

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 april 2022 12:45

Het Amerikaanse team van Haas heeft na twee races in 2022 al 12 punten gescoord. Het team heeft nu al meer punten dan in heel 2020 én 2021. Kevin Magnussen scoorde alle punten, terwijl Mick Schumacher door een zeer zware crash in Jeddah niet eens in actie kon komen.

Gunther Steiner

Na de crash werd de Duitse coureur naar het ziekenhuis gebracht, maar was een dag later gelukkig al wel weer te zien op het circuit. Hij kwam niet in actie, dat had niet te maken met zijn fysieke gesteldheid. Maar het team kon de schade van de auto niet repareren.
Komend weekend rijden de heren coureurs in Australië en Haas ondervindt nog steeds moeilijkheden van de crash. De jarige teambaas Gunther Steiner laat het volgende weten tegenover Motorsport.com: "We hebben geen reservechassis, we kunnen nergens op terugvallen. We moeten dus voorzichtig doen. Anders moeten wij weer met één auto gaan starten."

Omdat het circuit van Melbourne zover van de meeste fabrieken afligt, is het moeilijk om reserve onderdelen mee te nemen. Zeker voor het team van Haas is dat lastig: "Je neemt zoveel mogelijk onderdelen mee als je maar kan. Het was voor ons niet mogelijk om meer onderdelen mee te nemen dan we hebben gedaan. We hebben niets meer in het magazijn liggen. Je neemt alles mee wat je maar hebt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS