Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

DTM Trophy: zes evenementen van augustus tot november, finale in Hockenheim + KALENDER

Uitgegeven door Peter Vader • 5 juni 2020 13:01

Nadat de DTM zijn herziene kalender heeft aangekondigd, die rekening houdt met de huidige beperkingen op het openbare leven als gevolg van de Covid-19 pandemie, zijn ook de data voor het premièreseizoen van de DTM Trophy vastgesteld. Een totaal van 20 voertuigen van zes verschillende fabrikanten zijn tot nu toe aangemeld voor het debuutseizoen 2020. De uitvoering van de races maakt een gedetailleerd en nauwkeurig infectiebeschermingsconcept mogelijk, dat door de ITR is ontwikkeld voor alle DTM-races en voortdurend wordt aangepast aan de huidige situatie op de respectievelijke racelocaties.

DTM Trophy Kalender 2020

De DTM Trophy is net op tijd begonnen voor het nieuwe seizoen. Een uitgekiende, onafhankelijke classificatie van de verschillende voertuigconcepten die aan het begin staan van de nieuwe GT-serie, zorgt tegelijkertijd voor sportieve balans en zorgt ervoor dat het technisch haalbare op de best mogelijke manier kan worden benut. Hiervoor ondergingen de verschillende voertuigen verschillende tests op testbanken – bijvoorbeeld op een testbank, in de windtunnel en een carrosserie voor het bepalen van het zwaartepunt van het voertuig. Met behulp van de op deze manier verkregen gegevens worden virtuele modellen gemaakt voor elk voertuig en worden hun prestaties gesimuleerd op de respectieve circuits. Deze voorbereiding zal nu worden afgerond in het licht van de nieuwe kalender en dus zullen de technische specificaties voor de teams worden berekend en gedefinieerd.

DTM Trophy Kalender 2020

Racetrack klassiekers in Duitsland en België op de agenda
Eau Rouge, Blanchimont, La Source – voor racefans en liefhebbers markeren deze respect afdwingende bochten het verlangen van ‘sacrifivings’. En de DTM Trophy begint krijgt in augustus zijn première: in Spa-Francorchamps (België). Maar de andere locaties van de DTM Trophy zijn op geen enkele manier inferieur aan deze traditionele circuits. Na de tweede race van het seizoen op de Lausitzring (Duitsland) volgen twee verschillende circuitvarianten van de Nürburgring als een zogenaamde double header: de Grand Prix-baan inbegrepen en het sprintcircuit exclusief de lange versie met het befaamde Müllenbach-gedeelte. In Zolder (België) geeft de DTM Trophy meer flair aan traditionele circuits en bereikt de nieuwe GT-raceserie zijn sportieve climax in de finale op de Hockenheimring.

DTM Trophy Kalender 2020

Frederic Elsner, Director Business Unit Event ITR GmbH: "De basis voor het eerste seizoen van de DTM Trophy is gelegd. Met de creatie van de nieuwe DTM kalender hebben we vele uitdagingen geaccepteerd en beheerst. Het resultaat is een gevarieerde, spannende kalender die onze teams in staat stelt om te genieten van spannende races met veel inhaalmanoeuvres. Wij geloven dat we een zeer aantrekkelijke portfolio van circuits in de kalender hebben. We kunnen niet wachten om de teams en coureurs met hun voertuigen op de baan te zien."

DTM Trophy Kalender 2020

DTM Trophy Kalender 2020:
01.-02 augustus, Spa-Francorchamps (BEL)
21.-23 augustus, Lausitzring (GER)
11.-13 september, Nürburgring (GER), Grand Prix circuit
18.-20 september, Nürburgring (GER), sprintcircuit
16.-18 oktober, Zolder (BEL)
06.-08 november, Hockenheim (GER)

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS