DTM

DTM Trophy verwelkomt Bremotion als nieuw team met Jan Philipp Springob als hun nieuwe, veelbelovende coureur

Uitgegeven door Peter Vader • 25 juli 2020 12:01 • Print artikel

Carrièredoel: professioneel coureur. De volgende stap op de juniorladder: de DTM Trophy. Jan Philipp Springob (GER) start in 2020 in de nieuwe DTM Trophy, de GT-serie die in dezelfde weekenden van de DTM zal worden verreden. De tool: een Mercedes-AMG, die wordt gebruikt onder de applicatie "SUPERDRINK by BREMOTION". Ter verduidelijking: Bremotion doet mee aan de DTM Trophy als nieuw team.

Superdrink by Bremation Mercedes AMG

Jong talent
Jan Philipp Springob, was in 2017 en 2018 German Kart Champion en verschijnt sinds 2019 voor het team van Bremotion aan de start. Hij maakt deel uit van het supportteam van de ADAC Stiftung Sport, die jonge coureurs in verschillende categorieën autosport begeleidt op hun carrière pad. De coureur uit Olpe neemt deel met de ondersteuning van sponsor Superdrink, die ook fungeert als seriepartner van de DTM Trophy. Het drankenmerk uit München ondersteunt ook YouTube-ster Felix von der Laden (GER) in de Audi R8 LMS.

DTM Trophy Jan_Philipp_Springob_links_en_Felix_von_der_Laden_rechts_Superdrink_sponsor

Pure sprintwedsrijden
De DTM Trophy biedt een aantrekkelijk podium voor jong talent in de wereld van het GT-racen: als onderdeel van het DTM-platform is de grote aandacht voor coureurs, teams en sponsors verzekerd. Twee races van 30 minuten staan per raceweekend op het programma als pure sprintwedstrijden, zonder rijderswissels of pitstops.

Commentaar Jan Philipp Springob
"Ik kijk uit naar de nieuwe uitdaging. De races vinden plaats zonder pitstop, dus voor het eerst rijd ik alleen en hoef ik geen compromissen te sluiten op het moment dat ik een racestrategie en set-up van de raceauto heb. Mijn doel is een resultaat in de top 3 van het kampioenschap, dat moet haalbaar zijn gezien het potentieel van mijn weapon-of-choice: een Mercedes-AMG!"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS