DTM

DTM keert snel terug op de baan: officiële testdagen begin juni op de Nürburgring

Uitgegeven door Peter Vader • 20 mei 2020 14:03 • Print artikel

Voor de start van het geplande seizoen 2020 heeft de overkoepelende DTM-organisatie ITR de officiële testritten voor alle teams georganiseerd. Deze vinden vier dagen (8-11 juni) lang plaats op de Nürburgring. Met de aankondiging dat het de DTM officieel zal terugkeren naar het circuit, is het de eerste stap van de aankondiging van een nieuwe, herziene DTM kalender voor het seizoen 2020.

DTM testritten Nurburgring 2020

Met het oog op de Covid-19 pandemie, die het openbare leven en de sport in heel Europa ernstig beperkt als gevolg van de snelle verspreiding van het Sars-CoV-2-virus, bereidt de DTM zich ook voor op een 'nieuwe normaal' die de samenleving in de tweede helft van het jaar in de racerij verwacht. Dit omvat dus ook races, die in eerste instantie worden gehouden zonder fans en zonder media op het terrein.

DTM testritten Nurburgring 2020

Een speciaal concept ter bescherming voor infectie is voor het komende seizoen ontwikkeld door de ITR en zal worden gebruikt tijdens de testritten in juni. De testritten worden daarom uitgevoerd in overeenstemming met strenge regels voor afstand houden en hygiëne, met een aanzienlijk verminderd aantal mensen ter plaatse. Al het personeel van de deelnemende organisaties zal dagelijks worden gecontroleerd op symptomen van de wereldwijde ademhalingsziekte Covid-19.

DTM testritten Nurburgring 2020

De nieuwe datum voor de testritten op de Nürburgring vervangt de pre-season test die oorspronkelijk gepland was voor half maart in Monza, maar die toen niet kon plaatsvinden vanwege Corona gezondheids- en veiligheidsredenen.

DTM testritten Nurburgring 2020

"De voorbereidingen voor ons nieuwe DTM-seizoen, dat begint met de officiële testritten op de Nürburgring volgende maand, zijn in volle gang. We zijn blij dat we dankzij onze gastheer op de Nürburgring de infrastructuur vinden die tests mogelijk maakt met de juiste afstands- en hygiëneregels. Dit is de eerste stap in het langverwachte seizoen voor ons allemaal. We hebben er alle vertrouwen in dat we in 2020 spannende races kunnen organiseren en zullen binnenkort een nieuwe DTM-kalender 2020 publiceren die rekening houdt met de vereisten voor een 'nieuw normaal' in de autosport", aldus Marcel Mohaupt, Managing Director van ITR

DTM testritten Nurburgring 2020

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS