DTM

DTM op Spa-Francorchamps: “Volgas door Eau Rouge is met deze auto een droom!"

Uitgegeven door Aliza Kaligis • 1 augustus 2020 00:48

Zo’n drie maanden later dan oorspronkelijk gepland gaat dit weekeinde het seizoen 2020 in de DTM van start. De locatie voor de seizoenstart is een bijzondere, want voor het eerst sinds 2005 komt de populairste toerwagenserie in Europa weer in actie op het beroemde circuit van Spa-Francorchamps. Uiteraard kijken de Audi-coureurs vol verlangen uit naar de eerste twee races op deze omloop in de Belgische Ardennen.

Audi komend weekend van start in DTM op Spa-Francorchamps

Voor de Audi RS 5 DTM wordt het een première op het circuit met zijn vele hoogteverschillen en bekende passages als La Source, Eau Rouge, de Raidillon en Blanchimont, die bij coureurs en autosportliefhebbers over de hele wereld een begrip zijn. “Spa is het absolute hoogtepunt op de DTM-kalender van dit jaar”, zegt Dieter Gass, hoofd Audi Motorsport. “Het is één van de klassieke circuits, een baan die iedereen na aan het hart ligt. Ik verwacht geweldige slipstreamduels op de rechte stukken en twee spannende races. Daarnaast moet je in de Ardennen natuurlijk altijd op alles voorbereid zijn wat de weerssituatie betreft.”

Volgas door Eau Rouge
De enige keer dat de DTM tot dusver op Spa-Francorchamps racete, was in 2005. Destijds zorgden Mattias Ekström en Tom Kristensen voor twee podiumplaatsen namens Audi. De toenmalige Audi A4 DTM was goed voor een vermogen van rond de 460 pk, terwijl de actuele RS 5 DTM met ‘push to pass’ ruim 610 pk uit de compacte en efficiënte viercilinder-turbomotor haalt. De Fransman Benoît Tréluyer kreeg eerder deze maand al de kans om dat te ervaren tijdens een eendaagse test. “De RS 5 lijkt gemaakt voor Spa”, aldus Tréluyer. “Volgas door Eau Rouge is met deze auto een droom! De rijders zullen ervan genieten, evenals de fans voor de televisie.”

Audi komend weekend van start in DTM op Spa-Francorchamps

Zoals de laatste jaren in de DTM gebruikelijk is, staan er komend weekend twee races op het programma: een op zaterdag 1 en een op zondag 2 augustus, met de start om 13.30 uur. De wedstrijden zijn live te zien via de Duitse zender SAT1 en in Nederland via Ziggo Sport.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS