Formule 1

Damon Hill ziet Carlos Sainz niet naast Max Verstappen rijden: “Alleen als hij tweede viool wil spelen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 april 2024 12:58

Carlos Sainz zit voor volgend seizoen nog altijd zonder zitje in de Formule 1. De Spanjaard wordt volgend jaar bij Ferrari vervangen door Lewis Hamilton, maar heeft nog geen nieuw plekje gevonden in de koningsklasse. De kans dat Sainz naar Red Bull of Mercedes vertrekt is groot. Wereldkampioen Damon Hill denkt dat de overstap naar Red Bull er in ieder geval niet zal komen.

Damon Hill Carlos Sainz

Carlos Sainz presteert de afgelopen seizoen net zo sterk als Charles Leclerc, maar voelde als tweede coureur bij Ferrari altijd al het hennep in de baardlijn schuren. Zijn kop zou in spreekwoordelijke zin altijd als eerste rollen. Toen de aankondiging kwam dat Hamilton Mercedes verruilde voor Ferrari, werd al snel duidelijk dat Sainz het Italiaanse team moest verlaten. Toch presteert de Spanjaard dit seizoen uitermate sterk.

Damon Hill, die zich in 1996 kroonde tot wereldkampioen, denkt dat Sainz in ieder geval niet aan de bak gaat als teamgenoot van Max Verstappen. In gesprek met Sky Sports legt de Brit uit waarom hij dit denkt: "Ik denk dat het een grote domper zou zijn als Carlos Sainz volgend jaar niet voor een topteam gaat rijden. Hij verdient het echt om in een topteam te zitten. Wat is er allemaal mogelijk? Mercedes is de voor de hand liggende optie. Ik zie niet hoe dat bij Red Bull zou werken met Max. Tenzij Sainz tweede viool zou spelen, denk ik niet dat Verstappen het zit zitten om met Sainz te rijden. Daarnaast, Sergio Perez doet het op dit moment ook goed."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS