Formule 1

Daniel Ricciardo over 'controversieel' vertrek bij Red Bull: "Geen spijt"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 september 2024 06:55

Daniel Ricciardo zegt geen spijt te hebben van zijn vertrek bij Red Bull eind 2018, maar erkent dat zijn carrière er anders uit zou hebben gezien als hij was gebleven.

Daniel Ricciardo


In een gesprek met DAZN vertelt Ricciardo: "Ik kijk niet met spijt terug, maar ik besef wel dat de beslissing die ik in 2018 nam... Het voelde als het juiste om te doen. Maar was het de beste beslissing? Zou mijn carrière er anders uitzien? Ja."

Ricciardo ook over zijn tijd weg van de grid na zijn vertrek bij McLaren: "Eind 2022 wist ik dat ik het seizoen 2023 niet zou rijden. Ik was zeker onzeker over het leven, mijn carrière, waar het naartoe zou gaan... Het was een beetje eng, want het is alles wat ik mijn hele leven heb gekend."

Ricciardo focust nu op zijn huidige positie bij VCARB: "Als ik presteer, dan zullen ze geen reden vinden om iets te doen. En uiteindelijk is dat waar ik het bij laat. Ik weet dat als ik presteer, ik goed zit."

Daniel Ricciardo in Amsterdam
Daniel Ricciardo gaf vorig jaar acte de présence in Amsterdam voor een spectaculaire lancering van de veiling 'A Decade of Daniel'. RaceXpress was erbij! Tientallen items uit de carrière van de Australische Formule 1-coureur worden geveild door veilingplatform Catawiki. Topstuk van de veiling was de STR7 Formule 1-auto waar Ricciardo in 2012 voor Toro Rosso in reed, maar er zijn ook 70 bijzonder objecten uit de archieven van Toro Rosso/AlphaTauri. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel van Red Bull 'Wings For Live'.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS