Formule 1

Daniel Ricciardo's onthullende kijk op Tsunoda's F1-toekomst

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 augustus 2024 10:30

Daniel Ricciardo heeft zijn mening gegeven over Yuki Tsunoda's ontwikkeling in de Formule 1. De Australiër ziet groei bij zijn Japanse collega, maar twijfelt of dat genoeg is voor een toppositie.

Yuki Tsunoda RB F1


Tsunoda rijdt volgend jaar zijn vijfde seizoen bij het juniorteam van Red Bull. Ondanks zijn loyaliteit is hij nooit serieus overwogen voor een zitje bij het hoofdteam. Ricciardo: "Hij krijgt waarschijnlijk het krediet dat hij verdient.”

Volgens Ricciardo is Tsunoda gegroeid sinds zijn foutengevoelige debuutjaar. "Hij is de laatste jaren erg gegroeid. Ja, hij is snel", aldus de Australiër tegen Motorsport. "Hij is zich waarschijnlijk ook wat bewuster geworden van zijn houding. Hij doet het echt goed.”

Toch blijft het onzeker of Tsunoda ooit vooraan zal kunnen meestrijden. Ricciardo vergelijkt het met Lando Norris' ervaring in Monza: "Misschien was dat drie jaar geleden te veel voor Lando.” Hij benadrukte: "Je weet gewoon niet wat er gebeurt op het volgende niveau.”

Ricciardo: "We hebben allemaal de snelheid, maar wie kan nog steeds de juiste beslissingen nemen en het meest kalm kan blijven als alle spotlights op je gericht staan.”

"Yuki moet daar te zijner tijd antwoord op geven, maar mijn antwoord is zeker niet nee. Hij heeft het vermogen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS