Formule 1

Daniel Ricciardo slaat terug en maakt duidelijke verklaring in reactie op kritiek Helmut Marko

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 maart 2024 19:01

Daniel Ricciardo heeft de bewering van Helmut Marko ontkend dat hij 'binnenkort met iets moet komen' en zei dat hij in de F1 racet omdat hij dat wil. De Australiër kreeg kritiek van Red Bull-adviseur Marko na twee slechte prestaties in de eerste twee races, maar Ricciardo heeft nu teruggeslagen.

Daniel Ricciardo


Na de race in Saoedi suggereerde Marko dat Ricciardo 'binnenkort met iets moet komen' of dat hij anders hij weleens ontslagen zou kunnen worden. "Er staat dit seizoen veel op het spel voor zowel Yuki Tsunoda als Daniel", zei Marko. "Yuki's kwalificatie was erg goed en Ricciardo zal binnenkort met iets moeten komen."

Maar Ricciardo zei dat hij voor zichzelf beter wil worden, in plaats van dat iemand anders hem vertelt dat hij dat moet doen. "Het is niet vervelend", zei hij over Marko's kritiek in Melbourne. "Het belangrijkste deel van ons werk is het rijden, maar een groot deel ervan is praten met de media."

"Als dingen goed gaan, praat iedereen positief en als ze dat niet doen, praten ze niet zo positief. Ik weet dat ik hier terug ben gekomen omdat ik geloof dat ik het kan. Ik geloof dat ik hier thuishoor. Als mensen vragen 'moet je iets bewijzen' of 'mensen tevreden houden'... Ik ben hier voor mezelf omdat ik weet dat ik het nog steeds kan. Ik wil mensen trots maken, maar als iemand iets zegt, weet ik het al omdat ik het mezelf al heb verteld, en ik weet wat er verwacht wordt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS