Formule 1

Daniel Ricciardo baalt van Lance Stroll: "Het was een wanhopige actie"

Uitgegeven door Bart • 14 juli 2020 08:48 • Print artikel

In de slotfase van de Grand Prix van Steiermark vochten Lance Stroll, Daniel Ricciardo en Lando Norris een fel duel uit. Inzet was P6, maar de winnaar van de driestrijd Norris wist in de laatste bocht ook nog de gehavende Sergio Perez in te halen. Zo ging de jonge Brit in 1,5 ronde van P8 naar P5. Ricciardo baalde van de actie van Stroll, waardoor beide coureurs van de baan raakten en Norris kon profiteren.

Daniel Ricciardo


De Australiër had de hoop dat de stewards in zouden grijpen en Stroll zouden straffen, maar hij kreeg geen gehoor en moest genoegen nemen met de achtste plaats. "Het was een wanhopige actie van Stroll", zei Ricciardo na afloop bij Sky Sports F1. "Hij had me nog niet te pakken en was me nog niet voorbij. Hij reed ons gewoon samen van de baan."

Stroll remde te laat en miste de bocht, maar Ricciardo zat aan de buitenkant en kon geen kant op. "Lando zat op de staart van Stroll, dus hij moest wel iets doen. Als hij geen aanval op mij had ingezet, was Lando hem voorbij gegaan."

Ricciardo was zelfkritisch dat hij Stroll aan de binnenkant liet komen. "Hij zat net zo ver achter mij als de ronde ervoor, maar ik moet kritisch op mezelf blijven dat ik de deur eerder dicht had moeten gooien. Hij duwt ons samen van de baan, dus dan heeft het niets meer met een aanval te maken." Toch kreeg Stroll geen straf van de stewards.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS