Formule 1

Daniel Ricciardo hoopt dat Australische GP hem meer duidelijkheid geeft: "Wil ik weer in de auto springen of wil ik fan blijven"

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 februari 2023 11:22

Daniel Ricciardo is komend seizoen de reservecoureur voor het team van Red Bull Racing. Hij deelt deze taak met Liam Lawson en de Australiėr is dan ook niet bij iedere Grand Prix aanwezig. Eerder deelde hij dat hij het racen komend seizoen niet erg gaat missen, maar hij onthult dat hij dit pas zeker zal weten als hij de Australische GP in Melbourne heeft meegemaakt.

Daniel Ricciardo

Eind 2022 raakte Ricciardo zijn zitje kwijt bij het team van McLaren nadat hij twee zeer tegenvallende seizoen kende bij het team uit Woking. Een vast zitje in de Formule 1 vond hij niet of sprak hem niet genoeg aan. Hij kon terecht op het oude nest, Red Bull wilde de goedlachse Australiėr wel opvangen. Op een racezitje kon hij niet rekenen, maar een rol als reservecoureur werd hem aangemeten.

Ricciardo kijkt met enige weemoed naar de Australische GP, die hij voor het eerst sinds 2011 niet vanuit de cockpit beleeft: "Ik zal de eerste race waarschijnlijk op televisie bekijken", Werd hij geciteerd door RaceFans. “Ik denk dat dat misschien wat gevoelens zal opwekken en dan ben ik in Melbourne. Dat wordt de eerste race die ik bijwoon.”

"Omdat ik in de buurt ben van de hele atmosfeer en het lawaai, het geluid, de geur, alles zal een impact hebben. We zullen zien wat dat gaat doen, ben ik opgetogen en wil ik weer in de auto springen. Of ben ik blij dat ik nog wat langer fan kan blijven. Ik denk dat Melbourne een hoop duidelijkheid zal verschaffen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS