Formule 1

Daniel Ricciardo noemt zichzelf naïef in racisme problematiek: "Erover zwijgen is onderdeel van het probleem"

Uitgegeven door Bart • 24 juni 2020 14:40

Daniel Ricciardo heeft zich uitgesproken over de recente discussie over racisme en discriminatie. De Formule 1 lanceerde dinsdag de campagne We Race As One, maar de Australische coureur van Renault reageert ook op de uithaal van Lewis Hamilton dat de door blanken gedomineerde Formule 1 zich niet heeft uitgesproken tegen racisme.

Daniel Ricciardo


"Niemand uit mijn wereld, een door blanke gedomineerde sport, heeft zich laten horen", zei Hamilton na alle commotie na het overlijden van George Floyd. Ricciardo reageert nu in een interview met Sky Sports F1. "Ik heb er de laatste tijd veel over gelezen en het heeft mijn ogen geopend. Ik zie mezelf niet als een racist, maar dat is niet genoeg. Je moet erover praten, want erover zwijgen is onderdeel van het probleem."

"Hoe kan ik zo naïef zijn over alles wat er in de wereld gebeurt?", vraagt Ricciardo zich af. "Dit is niet iets van de laatste weken of maanden, maar zo gaat het al jarenlang. Het is goed dat steeds meer mensen zich uitspreken tegen racisme. Het is belangrijk dat degene die zich erover uitspreken, niet veroordeeld worden. Die mensen moeten geen kritiek krijgen. Doordat veel mensen zich uiten, kunnen we een krachtig signaal afgeven."

De Formule 1 hoopt met de campagne We Race As One een verandering op gang te zetten. "Alles wat je doet, kan altijd beter", stelt Ricciardo. "Eerst ga je erover nadenken, dan ga je erover praten en vervolgens ga je er actie op ondernemen. Dit moet alleen geen fase zijn. Het is niet iets om een week te bespreken en dan weer te vergeten. Om het fundamenteel te veranderen, moet we erover blijven praten. Ik ben blij dat dat nu kan. Dit is een goede start."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS