Formule 1

Daniel Ricciardo spreekt drie ongelooflijke woorden: "We waren snel"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 juli 2020 17:12 • Print artikel

SPIELBERG - Daniel Ricciardo's drie woorden na de vrijdagtraining in de aanloop naar de Grand Prix van Oostenrijk kwamen vorig jaar niet vaak uit zijn mond. "We waren snel", zei de Australiër.
Ricciardo stapte vrijdag vol goede moed uit zijn Renault na dag één van het Formule 1-seizoen en eindigde de laatste sessie van de dag op de vijfde plaats. Hij was 0,443 seconden sneller dan teamgenoot Esteban Ocon.

Daniel Ricciardo Renault F1


"Goede 'vibes' daarbinnen", zei Ricciardo tegen F1.com. "Ik had het gevoel dat we in de eerste ronde al snel waren. Het was een goede dag. We waren snel. Na een aantal jaar in de F1 weet je vrij snel wanneer iets goed voelt, en ik voelde vrij snel dat de auto beter aanvoelt dan vorig jaar, aan de achterkant. Ik denk dat we vrij productief zijn geweest."

Hij verwachtte tijdens de kwalificatie snel genoeg te zijn voor een plaats in de top tien. "Dat is het plan. Als vandaag een indicatie is, verwacht ik dat morgen zeker van ons. Ik weet zeker dat de onderlinge marges kleiner zullen worden, maar dat is wat we gaan doen."

Ricciardo's beste tijd van de dag was 1.04.972, waardoor het er op lijkt dat hij in de kwalificatie veel sneller moet kunnen zijn dan vorig jaar. Destijds reed hij een tijd van 1.04.790. "Om in de top vijf te komen, is het een goede start", zei hij. "Maar ik denk dat zelfs zonder het timingbord de auto goed voelde, dus dat is op zich bemoedigend."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS