Formule 1

Daniel Ricciardo wil praten over het van de lijn afwijken tijdens het remmen: "Ik stapte niet binnen met 'getrokken' wapens”"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 augustus 2020 08:00 • Print artikel

In het verleden werd Max Verstappen een aantal keren door de F1-coureurs aangesproken voor het van zijn lijn afwijken tijdens het remmen. Afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Engeland, waren er diverse coureurs die van de lijn afweken, waaronder Romain Grosjean. Daniel Ricciardo wil het er nu over hebben tijdens de rijdersbriefing, nadat hij de Haas-coureur er al op aansprak.

F1 2020 Romain Grosjean

“Ik stapte niet binnen met 'getrokken' wapens”, aldus Ricciardo tegenover Read Motorsport, over zijn gesprek met de Fransman. “Romain zit er al lang genoeg bij, ik wilde niet naar binnenstappen en hem de les lezen. Hij moet nu onderhand wel weten wat hij doet. Het is niet alleen ik die in gevaar wordt gebracht door zo’n late beweging en een daaropvolgende reactie. Misschien breek ik mijn voorvleugel, maar ik zal eerder een lekke band oplopen. Het is dus echt voor ons allebei een probleem in zo’n scenario.”

“Als je het timet en gewoon wat eerder beweegt, dan ga ik waarschijnlijk naar buiten en heb je waarschijnlijk ook een betere mogelijkheid om te verdedigen. Hij weet het allemaal al. Toen hij de video zag, realiseerde hij dat hij wat laat was. Ik voelde niet de noodzaak om erover door te gaan. De stewards waren er redelijk over.”

De Renault-coureur wil er wel over spreken tijdens de rijdersbriefing. “We brengen het waarschijnlijk aan de orde tijdens de volgende rijdersbriefing, gewoon om de mening van de anderen te krijgen”, aldus de Australiër. “Maar ik denk dat ik iedereen mee heb. Het was gewoon wat te laat. Terug in 2016 deed Max Verstappen het een aantal keren tijdens het remmen. We benoemden het en ik had het gevoel dat we daarvan weggestapt waren. Max zijn gedrag is, wat ik mij herinner, behoorlijk goed voor het merendeel van de afgelopen jaren. Ik gaf Romain mijn mening en probeerde hem een diplomatiek antwoord te geven. Als we het ter sprake brengen in de rijdersbriefing op vrijdag, weer een open gesprek, realiseert hij zich het wat meer.”

“Ik ben er zeker van dat alle coureurs die het zien, zullen zeggen: ‘ja, het was wat op het randje’. Het belangrijkste is dat het voor ons allemaal een onnodig risico is, zelfs voor hemzelf. Hij riskeerde het krijgen van een lekke band of zoiets. Het is voor ons allemaal een punt van aandacht en het is belangrijk voor de levensduur van de sport.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS