Formule 1

Daniil Kvyat steunt racisme statement van Lewis Hamilton, maar: "Russen knielen niet zo maar"

Uitgegeven door Bart • 14 juli 2020 14:04 • Print artikel

Voor de Grand Prix van Oostenrijk maakten de F1-coureurs een statement tegen racisme. Voorvechter van gelijkheid en anti-racisme Lewis Hamilton had zijn collega coureurs gevraagd om te knielen tijdens het volkslied. Bovendien hadden alle coureurs een t-shirt met de tekst End Racism aan. Zes coureurs, waaronder Max Verstappen en Daniil Kvyat, besloten niet te knielen. Laatstgenoemde legt uit waarom hij bleef staan.

Lewis Hamilton


"Ik heb het vorige week al uitgelegd", zegt de AlphaTauri-coureur bij de Russische tv-zender Match TV. "De coureurs zijn allemaal tegen racisme. We droegen allemaal t-shirts met de tekst End Racism, maar ik ben tegen knielen. Dat ligt in de Russische mentaliteit. Russen knielen niet zo maar. Daar moet een hele goede reden voor zijn."

Kvyat voelde zich door niemand gedwongen om mee te doen. "Iedereen doet wat het beste bij hem of haar past. Sommigen doen dat door te knielen, ik doe dat op een andere manier. Vlak voor een race ben je geconcentreerd met de race bezig. We vechten allemaal tegen racisme, maar iedereen mag dat op zijn eigen manier doen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS