Formule 1

David Coulthard: Daniel Ricciardo's F1-carrière 'eindigde met een zucht'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 oktober 2024 06:02

David Coulthard stelt dat Daniel Ricciardo's Formule 1-carrière 'met een zucht eindigde' en dat hij de grondeffect-auto's niet de schuld kan geven van zijn recente tegenvallende prestaties.

Daniel Ricciardo in zijn tijd als teamgenoot van Max Verstappen


In de Formula For Success podcast zei David Coulthard: "Het is verbazingwekkend hoe snel de carrière voorbij leek te gaan. Hij arriveerde met een knal, vestigde zich als een van de beste inhaalers, won een hoop Grands Prix - hij verlaat de sport met acht overwinningen."

"Maar het eindigde met een zucht, laten we eerlijk zijn", vervolgde de Schot. "Als we persoonlijke gevoelens opzij zetten en alleen naar de data kijken, leek het de laatste jaren gewoon niet te werken."

Coulthard betwijfelt of Ricciardo de grondeffect-auto's kan aanwijzen als oorzaak: "We hebben het vaak over bepaalde auto's die niet bij bepaalde coureurs passen. Maar past een auto ooit echt bij een coureur? De allerbeste jongens halen gewoon het beste uit welke regels er ook gelden tijdens hun carrière."

"Ik vraag me af of je gewoon een bepaalde hoeveelheid energie en hartslagen hebt waarin je volledige toewijding er is", concludeerde de voormalig F1-coureur.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS