Karting • GK4 Kartseries

De gebroeders Bult veroveren de (inter)nationale kartbanen met hun snelheid

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 juli 2024 02:29

De gebroeders Mart, Nout en Job Bult uit Oldenzaal hebben een flinke passie voor karten. Ze hebben het geluk dat ze deze passie gezamenlijk mogen uitvoeren. De familie Bult is een bekend gezicht op de kartbanen in Nederland en daarbuiten, met elk van de broers die in hun eigen klassen hoge ogen gooit. Ook afgelopen weekend in de derde ronde van het GK4-kampioenschap in Mariembourg verzekerden de broers weer van de nodige successen.

De familie Bult

Mart, de zestienjarige van het stel, rijdt in de X30 Senior Nationaal-klasse. Na een moeizaam begin van het seizoen heeft hij nu zijn draai gevonden. "De eerste twee rondes van het seizoen gingen niet geweldig", vertelt Mart. "Ik kwam steeds net iemand tekort in de finale, maar dit weekend viel alles op zijn plaats", vertelt hij trots na de races.

Met regen aan het begin van de dag en zonneschijn aan het einde, was de derde ronde van de GK4 een groot succes voor Mart. Hij kwalificeerde zich als eerste en wist uiteindelijk een tweede plek te bemachtigen. "Ik had niet verwacht dat ik de pole position zou pakken", zegt hij. "Het voelde wel lekker hoor, om die pole te pakken", lacht hij.

De 18-jarige Job rijdt ook in de X30 Senior-klasse en is de oudste van de broers. Zijn weekend begon met regen tijdens de trainingen, maar hij had niet veel tijd nodig om zich aan de omstandigheden aan te passen: "We kwamen hier donderdags aan en hebben toen drie sessies kunnen trainen", zegt hij vlak na de podiumceremonie van zijn broer. "Vrijdags verliep de afstelling goed en zaterdags kwalificeerde ik als dertiende."

Job wist zich in de races naar voren te werken en eindigde uiteindelijk op een knappe vijfde plek. "Van de dertig deelnemers is vijfde een goed resultaat," zegt hij trots. "Het is geweldig om dit met mijn broers en vader te doen. We zien bijna nooit drie broers in het karten, hooguit twee. Het is bijzonder om samen te racen en de familienaam hoog te houden."

Mart Bult

Nout is 13 jaar oud en daarmee de jongste telg van de familie, maar racen doet hij als geen ander. Hij rijdt in de X30 Junior-klasse. Zijn weekend verliep ‘prima’, zo zei hij zelf, met een zevende plek in de kwalificatie en stabiele prestaties in de races: "De trainingen gingen goed en ik heb veel geleerd. Het is fijn om dit met mijn oudere broers te doen. Ze hebben meer ervaring en leren me veel", zegt hij trots, kijken naar zijn oudere broers.

Nout, Mart en Job zijn niet alleen als coureurs op een kartbaan aanwezig, maar helpen ook mee op de kartbaan van hun vader in Oldenzaal. "We helpen met van alles en nog wat", vertelt hij. "We draaien kartverhuur, we begeleiden groepen mensen en geven uitleg waar het nodig is, we helpen met sleutelen en bandenwisselen van de huurkarts en doen baanonderhoud. We helpen waar we kunnen." De broers Bult vormen een hecht team dat elkaar steunt in hun kartavonturen: “We helpen allemaal mee op de kartbaan", zegt Mart. "Het is een heleboel geregel, maar het is het waard."

De gebroeders Bult veroveren de (inter)nationale kartbanen met hun snelheid

De broers willen graag hun monteurs, TD Kart, Thierry Delre, hun ouders, familie en sponsoren bedanken voor hun onmisbare steun en kijken uit naar de komende wedstrijden.

Wil je ook eens karten? Kom dan naar Kartbaan Oldenzaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS