Formule 1

De iconische Red Bull RB7: "Het is echt een monster" + VIDEO

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 augustus 2024 07:00

Tijdens Jack's Racing Days sprak David Coulthard met RaceXpress over de iconische Red Bull RB7 uit 2011, een auto die een bijzondere plaats in de Formule 1-geschiedenis inneemt. Coulthard, die de auto tijdens het evenement bestuurt, deelt zijn inzichten over deze krachtige machine.



"Het is echt een monster", zegt Coulthard met een glimlach. "Het is een Formule 1-auto van topklasse uit een tijdperk met V8-motoren en een klein KERS-systeem." Hij legt uit dat deze auto's licht en wendbaar waren, met een gewicht van iets meer dan 600 kilogram, in tegenstelling tot de huidige auto's die bijna 800 kilogram wegen.

De prestaties van de RB7 zijn indrukwekkend. Mark Webber en Sebastian Vettel bestuurden de RB7 in 2011 en wonnen voor de tweede keer de constructeurstitel. Vettel won in ‘Kinky Kylie’ zijn tweede coureurstitel in Japan. "In termen van pure prestaties en Grand Prix-snelheden waren deze auto's ongelooflijk snel", vertelt Coulthard.
Coulthard benadrukt het verschil met de moderne Formule 1-auto's, die zwaarder en aerodynamisch complexer zijn zoals die van Max Verstappen. "De auto's van vandaag zijn veel groter, met grotere wielen en banden en meer aerodynamica", legt hij uit.

Voor Coulthard blijft de RB7 een voorbeeld van de evolutie in de Formule 1. "Het is een geweldige herinnering aan een tijdperk van ongelooflijke snelheid en techniek", concludeert hij.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS