Formule 1

De vrees van Adrian Newey over 'conservatieve' evolutie Red Bull

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 februari 2024 04:11

Adrian Newey heeft toegegeven dat hij de a href="https://youtube.com/racexpress" target="_blank">lancering van de Red Bull RB20 vreest, omdat hij niet weet hoe conservatief het team is geweest. Red Bull lanceert de RB20 op 15 februari.

Adrian Newey F1 Red Bull


Ondanks het feit dat het ontwerp van Adrian Newey, technisch directeur van Red Bull, in heel 2023 volstrekt dominant was, is hij van mening dat Max Verstappen bij sommige gelegenheden het verschil heeft gemaakt om een overwinning uit het vuur te slepen.

Newey sprak in de podcast 'Talking Bull' van Red Bull over hoe hij zich voelt in de aanloop naar de lancering van de nieuwe F1-auto over minder dan twee weken. Hij zei dat hij verwacht dat veel concurrerende machines een duidelijke gelijkenis zullen vertonen met de RB19.

"Voor de RB18, de eerste auto volgens de nieuwe reglementen, zijn we erin geslaagd om de basis goed te krijgen voor wat betreft hoe we het onderzoeksproces hebben aangepakt, de architectuur van de auto voor wat betreft de lay-out, en we zijn erin geslaagd om met een fatsoenlijke auto te komen die we vervolgens hebben doorontwikkeld tot en met 2022", zei hij.

"In 2023, het tweede seizoen van die nieuwe reglementen, verwachtten we dat de auto's dichter bij elkaar zouden komen, dus vorig jaar waren we allemaal - ik vooral - compleet verrast. We hadden een dominantie die we niet hadden verwacht. Van wat ik heb begrepen, hebben veel mensen, onze rivalen, dit jaar goed gekeken en zijn ze waarschijnlijk dichterbij gekomen... Ik vermoed dat er heel wat auto's zullen zijn die erg op onze auto lijken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS