Formule 1

De Formule 1 stopt niet voor een met corona besmette coureur: "Daar hebben we reservecoureurs voor"

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 juni 2020 13:19 • Print artikel

De Formule 1 gaat, nu men in juli in Oostenrijk van start gaat, voor niemand meer stoppen. Zelfs niet als één van de Formule 1-coureurs positief test, zo zegt directeur Chase Carey. "Als een individu positief bevonden wordt, gaan we niet direct de race annuleren", aldus de Amerikaan in een reactie op F1i.com.

Chase Carey


"We moedigen teams aan om procedures te hebben", vervolgt Carey. "Een besmette persoon zal in quarantaine geplaatst worden en die mogelijkheden hebben we in de hotels ook. Binnen de teams mag die persoon vervangen worden. We kunnen niet alle 'wat als'-scenario's uitschrijven, maar als een team niet kan racen, wordt de race niet geannuleerd. Als een coureur een infectie heeft, is een reservecoureur beschikbaar. Daar hebben we reservecoureurs ook voor. We stoppen alleen als we geen vertrouwen in alle procedures hebben of als we geen veilige omgeving meer kunnen creëren."

Wanneer de lichten op groen gaan in Oostenrijk is het bijna vier maanden later dan de oorspronkelijke start. "Een groot deel van de wereld wil zo snel mogelijk weer terug naar een normaal leven. Dat willen wij ook, maar alleen als het veilig is. De F1 staat hier zeker niet alleen in. Andere sporten beginnen ook weer en het normale leven start steeds meer weer op."

"De lockdown heeft veel impact gehad op de gezondheid en heeft grote maatschappelijke en economische consequenties gehad. Daar moeten we op een slimme manier mee omgaan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS