Formule 1

De Formule 1-teams zijn kostenbesparende maatregelen overeengekomen, maar blijven zoeken naar verdere verlagingen

Uitgegeven door Peter Vader • 23 mei 2020 05:45 • Print artikel

LONDEN - De tien teams van de Formule 1 zijn overeengekomen om kosten te besparen, waaronder een budgetlimiet van $ 145 miljoen voor 2021, zo meldde de BBC afgelopen vrijdag. De maatregelen moeten nog officieel worden goedgekeurd door de regerende FIA's World Motor Sport Council. Vanwege de Covid-19-pandemie zal dit gebeuren via een e-stemming, die waarschijnlijk volgende week zal plaatsvinden. Deze goedkeuring wordt gezien als een formaliteit.

Ross Brawn F1 director
Ross Brawn: "Het budgetplafond is vastgsteld op $ 145 miljoen voor 2021, maar de F1 zal blijven zoeken naar verdere verlagingen"

Verdere verlagingen volgen
Ross Brawn, algemeen directeur van de Formule 1, zei deze maand dat het bedrag van $ 145 miljoen was overeengekomen en dat de F1-sport in de komende seizoenen naar verdere verlagingen zou zoeken. De BBC en motorsport.com, onder verwijzing naar meerdere bronnen, zeiden dat de teams ermee instemden om de limiet te verlagen tot 140 miljoen dollar voor 2022 en 135 miljoen dollar voor de periode 2023-25. Het seizoen van de Formule 1 moet nog beginnen, met de eerste tien races uitgesteld of geannuleerd vanwege de Covid-19-pandemie.

Herformulering technische voorschriften
Een grote 'herformulering' van de technische voorschriften is uitgesteld tot 2022, met teams die de auto's van dit jaar ook zullen inzetten in 2021. Het budgetplafond, exclusief de salarissen van de coureurs, was aanvankelijk vastgesteld op 175 miljoen dollar, maar sommige teams hadden een drastischer limiet van bijna 100 miljoen dollar willen hebben om ervoor te zorgen dat de sport de crisis overleeft.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS