Formule 1

De enige coureur over wie Sergio Pérez zich zorgen moet maken - en het is niet Daniel Ricciardo

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 juli 2023 19:10

SPA - F1-analist Peter Windsor vindt dat Sergio Pérez zich meer zorgen moet maken over het verlies van zijn Red Bull-stoeltje aan Alex Albon dan aan Daniel Ricciardo.

Alexander Albon Williams F1


Ricciardo is teruggekeerd op de grid als AlphaTauri-coureur, in bruikleen van moederteam Red Bull. Daarbij streeft hij een terugkeer naar het hoofdteam van Red Bull na. Als hij succesvol zou zijn in die missie, dan zou hij Pérez' Red Bull-stoeltje innemen.

Windsor merkte op dat de titeluitdaging van de Mexicaan ‘ineenstortte’ zodra hij zijn zinnen had gezet op de titel. In de eerste vier races pakte hij twee overwinningen. De Mexicaan staat nu 110 punten achter op zijn teamgenoot Max Verstappen die aan de leiding gaat in het kampioenschap. Pérez scoorde slechts twee podiumplaatsen in zijn laatste vijf races aan het stuur van de RB19, terwijl Verstappen ze allemaal won.

Windsor bagatelliseerde echter de dreiging die Ricciardo vormt voor Pérez en vindt in plaats daarvan dat Williams-coureur Albon een grotere zorg zou moeten zijn voor Pérez. Albon heeft niet alleen de Thaise nationaliteit, het Red Bull-bedrijf is voor de helft in handen van de Yoovidhya uit dat land, maar zijn prestaties worden ook geprezen door Red Bull-adviseur Helmut Marko en teambaas Christian Horner.

Albon scoorde zijn beste resultaat als Williams-coureur tijdens de GP van Canada in 2023, toen hij op P7 eindigde. Hij is bovendien een coureur met een eerdere, zij het onsuccesvolle ervaring als Red Bull-coureur en teamgenoot van Verstappen in 2019 en 2020. "Als ik Pérez was, zou ik me meer zorgen maken over Alex Albon met zijn connecties in Thailand en het zo goed doet als hij doet", zei Windsor op een YouTube-livestream.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS