Formule 1

De jongste kampioen zijn is 'speciaal', maar Max Verstappen wil gewoon altijd elke race elk jaar winnen en ook de titel!

Uitgegeven door Peter Vader • 19 mei 2020 03:17 • Print artikel

Max Verstappen is blij te zien dat de plannen vorderen om het seizoen 2020 van start te laten gaan, aangezien het zijn laatste jaar is dat hij de titel van jongste wereldkampioen ooit kan winnen. Hij gelooft er heilig in dat hij het pakket heeft om dat te doen. Vorig jaar behaalde Verstappen een derde plaats plaats in het rijderskampioenschap, de beste klassering uit zijn carričre. Maar ondanks dat was het meer dan 100 punten verwijderd van het eindresultaat van kampioen Lewis Hamilton.

Max_Verstappen_duimpje F1 Red Bull

“Altijd, elke race winnen”
Dit jaar gelooft de Nederlander dat Red Bull en Honda het in zich hebben om de Mercedes-coureur naar de kroon te zien steken. Hoewel het seizoen 2020 nog niet van start is gegaan, zijn de plannen voor een aanvang in juli met een dubbele Grand Prix in Oostenrijk in een afrondende fase. Verstappen was blij om het nieuws te horen, want 2020 is het laatste jaar waarin hij de titel van jongste wereldkampioen ooit kan bemachtigen. Maar dat is niet zijn uiteindelijke doel. "Het zou uiteraard geweldig en speciaal zijn om dat te bereiken, maar ik wil altijd, elke race, elk jaar winnen", vertelde hij Sport am Sonntag, een Oostenrijkse sport talkshow op ORF.

“Alles weer laten werken”
"Tijdens de wintertests in Barcelona werkte de auto goed, maar we zullen moeten afwachten. Het team is erg gemotiveerd en wil voor de titel gaan. Ik heb er vertrouwen in dat we samen met Honda een goed pakket hebben." Verstappen gaat in juli naar de Red Bull Ring op jacht naar een derde opeenvolgend Oostenrijks Grand Prix-winst. Als de kaarten in zijn voordeel vallen, dan kan jij een week later op een vierde overwinning jagen. "Ik vind het heerlijk om races te rijden en hopelijk kan ik snel in de auto springen", voegde hij eraan toe. “Ik hou ook van de deze baan; het is onze thuisrace en dat is een grote motivatie. Als team hebben we de afgelopen jaren in Oostenrijk altijd een goede auto en strategie gehad. En als we het allemaal weer kunnen laten werken, kunnen we misschien de race opnieuw winnen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS