DTM

De laatst overgebleven fabrikant overweegt nu ook met DTM te stoppen: "Situatie waarin BMW niet..."

Uitgegeven door Peter Vader • 5 mei 2020 16:28 • Print artikel

BMW heeft toegegeven dat het hoog aangeschreven Deutsche Tourenwagen-Masters (DTM), in zijn huidige vorm wel eens zou kunnen instorten. Het schokkende vertrek van Audi na 2020 uit het Duitse kampioenschap voor toerwagens betekent dat BMW de enige fabrikant is die nog op de DTM-grid staat. Bestuurslid Klaus Fröhlich vertelde de krant Suddeutsche Zeitung dat BMW na dit seizoen nu wel eens kon volgen. "We moeten afwachten hoe het zich ontwikkelt. Er gebeurt veel”, zei de BMW-official.

DTM Hockenheim BMW voorop

DTM keert altijd weer terug
“Op de korte termijn heeft de huidige benadering van de DTM een probleem en moeten we misschien out of the box denken. Er zal beslist een denkpauze zijn en misschien zelfs een onderbreking. Maar de DTM is al eerder in zijn geschiedenis met problemen geconfronteerd geweest en is toch weer teruggekomen", voegde Fröhlich eraan toe.

BMW Motorsportstrategie volgt bedrijfsstrategie
Wat de situatie nog moeilijker maakt is de corona-crisis. "We hebben een nieuwe situatie, die na zo'n korte tijd nog niet voorbij is", vervolgde hij. “Eén ding is duidelijk: onze motorsportstrategie volgt de bedrijfsstrategie. Maar we bevinden ons in een situatie waarin BMW niet tegen zichzelf kan racen in de DTM. Gerhard Berger en ik moeten nadenken over hoe we verder moeten gaan", voegde Fröhlich eraan toe, verwijzend naar te voeren gesprekken met de huidige DTM-baas en de F1-legende.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS