Formule 1

De toekomst van Mercedes in de F1 is momenteel gespreksonderwerp bij Daimler, stoppen of doorgaan?

Uitgegeven door Peter Vader • 18 mei 2020 09:50 • Print artikel

Bij Daimler wordt momenteel intern de toekomst van het Mercedes-team in de F1 besproken, iets dat actueel is ondanks de herhaalde successen van het Duitse fabrikantenteam in de afgelopen jaren. Al geruime tijd suggereren geruchten dat de Duitse autofabrikant zijn F1-project van Mercedes zou willen stopzetten om zodoende de kosten te verlagen, maar nog belangrijker, om meer in lijn te zijn met zijn communicatiestrategie. Die is namelijk volledig gericht op elektrische modellen. Het zou daarom volkomen logisch zijn om het Mercedes F1-team te zien verdwijnen, ondanks het feit dat het team sinds 2014 de hoogste categorie van de autosport waanzinnig domineert.

Mercedes F1 hegemonie

Strategie voor de hele onderneming
Teambaas Toto Wolff heeft bevestigd dat hij momenteel in gesprek is met Daimler, het moederbedrijf van Mercedes, over de toekomst van het Mercedes F1-team. "Ik zit nu zonder Niki (Lauda, red.) alleen met Mercedes als aandeelhouder in het team en het is niet alleen een kwestie van mijn eigen contract als teambaas verlengen, maar ook wat we doen met het hele bedrijf. Dat is wat we momenteel bespreken met Daimler”, vertelde Toto Wolff aan het Österreichischer Rundfunk, Oostenrijks staatsmedia-bedrijf (ORF).

Persoonlijke investering
De Oostenrijker herhaalde opnieuw dat zijn recente investering in Aston Martin zijn positie in het Mercedes-team niet zal veranderen. “Aston Martin is gewoon een persoonlijke investering, zoals ik altijd heb gedaan. Ik geloof in het merk en ik geloof in een langetermijnstrategie die de komende jaren wel of niet werkt. In de dagelijkse praktijk is het een diversificatie van investeringen en heeft het niets te maken met mijn operationele activiteiten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS