Formule 1

'Dinsdag duidelijkheid over Europese deel van F1-kalender: 8 races op 6 circuits'

Uitgegeven door Bart • 1 juni 2020 17:21 • Print artikel

De start van de Formule 1 met twee races in Oostenrijk is al aangekondigd, dinsdag volgt de officiŽle bevestiging vanuit de Formule 1. Dan zal naar verwachting van diverse media het Europese deel van de kalender worden gepresenteerd. Silverstone is niet langer het tweede circuit na Oostenrijk, maar er wordt eerst afgereisd naar de Hongaroring in Hongarije.

Silverstone


In totaal kent het Europese deel van de F1-kalender 8 races op 6 verschillende circuits: twee races in Oostenrijk, gevolgd door een race in Hongarije, twee races in Silverstone en vervolgens Grands Prix in Spanje, BelgiŽ en ItaliŽ. Naar verwachting zullen al deze races zonder publiek worden verreden. Na het Europese deel volgen races in AziŽ, Amerika en het Midden-Oosten om in totaal op 15-18 races uit te komen.

De situatie in Groot-BrittanniŽ is het meest onzeker, maar de F1 heeft twee races op 2 en 9 augustus gepland. Een woordvoerder zegt erover bij iNews. "We zijn blij met de pogingen van de Britse overheid om de professionele sport weer op te starten. We blijven met ze in gesprek, terwijl we ons zelf voorbereiden op de seizoensstart in juli."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS