Karting • GK4 Kartseries

Djamairo Hoft in Genk naar tweede podium van 2022: “Bewust op de laatste ronde gewacht"

Uitgegeven door Bart • 9 maart 2022 20:30

Genk – Het kartseizoen 2022 is nog maar net begonnen, maar Djamairo Hoft heeft zijn tweede podiumplaats al te pakken. Na een derde plaats in het IAME NK in Eindhoven eindigde het 9-jarige karttalent uit Rhoon afgelopen weekend in de GK4 Kart Series in Genk ook op de derde plaats. Djamairo kende vorig jaar een sterk jaar in de Honda Cadet en zet die lijn dit jaar door in de Mini-Parilla Nationaal klasse.

Djamairo Hoft

Ondanks dat Djamairo opnieuw een mooie beker mocht ophalen, was hij ook kritisch op zichzelf. Het tekent zijn mentaliteit om steeds beter te willen worden. “Ik vond het best goed gaan, maar het kan altijd beter. Wat er beter kan? Eerder op het gas gaan en harder remmen.”

Djamairo valt op de kartbaan in Genk goed op met zijn fraaie Falcon-kart en ook door zijn helm die voorzien is van een Nederlandse en Surinaamse vlag. “In de training reed ik nog de snelste tijd, maar in de kwalificatie was ik derde. Ik zocht naar een goede slipstream, maar de karter voor me ging niet zo snel, waardoor ik niet een hele snelle tijd kon neerzetten. Dat heb ik geleerd voor de volgende races om de juiste slipstream te kiezen.”

Na de trainingen barstte de strijd los in de races. “De eerste race ging wel goed, maar ik kon geen plekje winnen en ben derde gebleven. In de tweede race heb ik wel een plaats kunnen winnen. Ik heb de hele tijd in het spoor van de nummer twee gereden en in de laatste ronde heb ik hem ingehaald. Ik heb bewust op de laatste ronde gewacht, omdat hij mij anders wellicht weer had kunnen inhalen. In de eerste bocht haalde ik hem in en die tweede plaats heb ik de rest van de ronde vastgehouden.”

In de finale waren de rollen helaas voor Djamairo omgedraaid. “We reden samen weg van de rest van het veld. Nu werd ik in de zesde ronde ingehaald. Ik kon goed volgen, maar kon er niet meer voorbij en ben als derde over de finish gekomen. De kartbaan in Genk vind ik een leuke en mooie baan. Het rechte stuk is gaaf en het is verder een hele technische baan. Daar hou ik van.”

Djamairo Hoft

Naast de GK4 Kart Series komt Djamairo dit jaar ook uit in het IAME NK en de IAME Benelux Series. “In het NK hebben we al twee wedstrijden in Eindhoven achter de rug. Bij de eerste wedstrijd ben ik ook als derde geëindigd en bij de tweede wedstrijd werd ik vierde. Nu heb ik er weer een beker in de GK4 bij. Dan ben je best wel trots, maar ik denk wel altijd dat het beter kan. Ik kan beter dan de derde plaats. Dat ga ik over twee weken proberen bij de volgende NK-wedstrijd in Mariembourg. Dat is ook een technische baan en het is heel leuk om daar te rijden.”

Ook moeder Judith ziet dat het mentaliteit wel goed zit. “Djamairo traint veel, is een echte doorzetter en geeft nooit op. Hij wil zo veel mogelijk karten. Zijn vader is zijn monteur en ik ben er altijd bij voor de ondersteuning.”

Djamairo is voor de kartsport op zoek naar sponsoren. Bedrijven die graag een talent op zijn weg naar de top willen ondersteunen, kunnen contact opnemen via [email protected] of via 06-22919911.

Djamairo Hoft wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Romano Hoft Montage en OBO Betterman.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS