Formule 1

Dr. Helmut Marko's meedogenloze oordeel over Daniel Ricciardo's vertrek

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 oktober 2024 18:15

Daniel Ricciardo kreeg een tweede kans die alleen Red Bull hem zou hebben geboden, maar toonde slechts tweemaal prestaties die een terugkeer naar het topteam naast Max Verstappen waardig waren. Dat is het harde oordeel van Red Bull-adviseur Helmut Marko over de recent vertrokken coureur.

Daniel Ricciardo, gewezen F1-coureur.


In zijn column voor Speedweek schreef Marko: "Hij kreeg een tweede kans die niemand anders hem zou hebben gegeven. Maar de noodzakelijke prestaties flitsten slechts tweemaal op, eenmaal met de vierde plaats in de Miami-sprint dit jaar en vorig jaar in Mexico."

De Oostenrijker miste Ricciardo's kenmerkende eigenschappen: "Dezelfde killer instinct was er simpelweg niet meer. Hij stond bekend om zijn compromisloze inhaalacties, om op het laatste moment te remmen. Dat was niet langer het geval."

Marko benadrukte dat de overstap naar VCARB bedoeld was als tussenstop voor een mogelijke terugkeer naar Red Bull Racing. "Maar de snelheid was er niet en de consistentie ook niet. De hele prestatie die een promotie naar Red Bull Racing zou hebben gerechtvaardigd, ontbrak", aldus Marko.

"Als we wisten waarom de prestaties niet op peil waren, dan hadden we alles gedaan om dat te veranderen", concludeerde de Red Bull-adviseur over Ricciardo's vertrek.

Hilarisch! Sloopbedrijf van Daniel Ricciardo :



Daniel Ricciardo in Nederland:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS