Autosport BE • Autosport BE Diversen

Dromen worden werkelijkheid op Circuit Zolder

Uitgegeven door Johan Vis • 24 november 2018 10:29 • Print artikel

Op maandag 26 november krijgen 16 personen die blind of zeer slechtziend zijn de unieke kans om voor het eerst in hun leven zelf plaats te nemen achter het stuur op Circuit Zolder!

Circuit Zolder

Dit mooi initiatief is een samenwerking tussen Client Match, Promove, autorijschool Lust en Circuit Zolder. Volgens Lucas Smits-Van Waesberghe, zaakvoerder van Client Match en organisator van het initiatief is dit een once in a lifetime experience voor deze mensen.

Voor de selectie van de deelnemers hebben de organisatoren beroep gedaan op Vige Antwerpen (sportvereniging voor blinden en slechtzienden) en vzw De Markgrave (samenwerkende voorzieningen voor blinden en slechtzienden uit Antwerpen). Voor de meeste deelnemers zal het de eerste keer zijn dat ze zich chauffeur mogen noemen, een surrealistische ervaring dus”, aldus Harry Geyskens van vzw De Markgrave, die zelf ook slechtziende is.

Na de verwelkoming krijgen de piloten in spé eerst rijvaardigheidslessen onder het waakzame oog van een rijinstructeur. Eenmaal ingereden, mogen de nieuwbakken chauffeurs het circuit op. “De bedoeling is om de blinde en slechtziende bestuurders zoveel mogelijk zelfstandig te laten rijden, zodat zij kunnen proeven van het plezier van het rijden”, aldus Sven Pribylla, algemeen directeur van Circuit Zolder.

“Om de veiligheid te garanderen zullen de wagens uitgerust zijn met dubbele besturing en zal de rijinstructeur bijsturen waar nodig”, vult Chris Vanhee van Promove aan. Deze uitzonderlijke ervaring wordt afgesloten met een “afkickmoment” waarop de deelnemers kunnen nagenieten van hun rondje op het circuit en hun ervaringen kunnen delen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS