Formule 1

Eddie Jordan verscheurt Audi F1-project met 'fundamenteel verkeerde' aanpak

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 augustus 2024 18:01

Ex-F1-teambaas Eddie Jordan heeft een 'vraagteken bij Audi' voor wat betreft hun Formule 1-deelname. Hij noemt het een 'fundamenteel verkeerde' aanpak om niet in Engeland te worden gevestigd en heeft grote zorgen over het Sauber-team dat het overneemt.

Eddie Jordan F1


Jordan uitte zijn grote bezorgdheid over het feit dat het team gevestigd zal zijn in het Zwitserse Hinwil, waar Sauber nu zit, in plaats van in het Verenigd Koninkrijk.

"Ik heb een vraagteken bij Audi", zei Jordan op de Formula For Success podcast, waar hij samen met mede-compagnon David Coulthard, een 13-voudig F1-winnaar, verscheen. "Jij en ik zijn bijzonder goede vrienden met Allan McNish (Audi-motorsportdirecteur coördinatie, red.) en we wensen hem het allerbeste daar, maar dat is een grote, grote taak die hij op zich heeft genomen, een grote, grote operatie. Om een auto te bouwen, om hem vanuit Zwitserland te laten rijden, met productie, dat is een grote, grote, grote opgave."

"Wanneer heb je voor het laatst een Zwitsers of Duits team een wereldtitel zien winnen? We hebben gezien wat Toyota deed. Ze kwamen binnen, probeerden het op die manier te doen en het werkte niet. Het aantal teams dat dat heeft gedaan, heeft fortuinen gekost."

“Er is geen betere manier om een raceauto te runnen dan vanuit Groot-Brittannië en dan met name in dat gebied van Northampton, Oxfordshire en diverse andere plaatsen. Ze hebben er zo'n schat aan kennis. Ze hebben gewoon een mentaliteit die erop gericht is om te winnen of het beste te krijgen. De leveranciers in de regio begrijpen de complexiteit en de tijdschema's die mensen daar hanteren. Je bestelt een machine die in Zwitserland moet worden gemaakt. Ze zullen je een tijdlijn geven van misschien vier dagen, vier weken, vier maanden en er is niets dat je kunt doen."

"Als je in het Verenigd Koninkrijk bent, zou je gewoon bovenop die leverancier gaan zitten en zeggen: 'Als je dit niet doet, krijg je gewoon geen werk meer. Dus je kunt beter alles laten vallen en het doen. Ze werken dag en nacht om het voor elkaar te krijgen. Dus dat is de filosofie dat er een racecultuur is, het zit in het dna, en wat Audi doet is fundamenteel verkeerd."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS