Formule 1

Eddie Jordan weet het zeker: Hamilton wordt weer Hamilton bij Ferrari

De terugkeer in Silverstone van Lewis Hamilton naar de top, bleef uiteraard niet onopgemerkt bij Eddie Jordan. De oud-teameigenaar zei in de Formula For Success-podcast, dat hij geen twijfels heeft over het feit dat Ferrari volgend seizoen dankzij Hamilton terugkeert als een absolute hoofdrolspeler in de Formule 1. "Ik denk dat hij zich aan het begin van het jaar concentreerde op de toetreding tot Ferrari, op het hebben van de juiste mensen en op het hebben van Fred Vasseur aan zijn zijde. Ferrari zal volgend jaar een geweldig team zijn en ze zullen heel blij zijn om de wederopstanding van Lewis te zien"



David Coulthard is dezelfde mening toegedaan en heeft de stelling van de Ierse oud F1-teameigenaar omarmd: "Hij lijkt weer op zijn best te zijn, terwijl hij een soort van aftellen doet, om Mercedes te verlaten. In werkelijkheid zal een deel van zijn gedachten noodzakelijkerwijs al op Ferrari gericht zijn."

Bovendien is de zevenvoudig wereldkampioen, dankzij de diskwalificatie van zijn teamgenoot in de Belgische GP, de enige coureur tot nu toe, naast uiteraard Max Verstappen, die in 2024 meer dan één race heeft gewonnen. Leclerc, Sainz, Norris, Piastri en Russell stopten bij één GP-overwinning. Samen met Oscar Piastri is Lewis Hamilton de coureur die in de afgelopen vier races het hoogste aantal punten heeft behaald, zelfs meer dan Red Bull en Ferrari, die in plaats daarvan respectievelijk 'slechts' 78 en 75 punten hebben verzameld. Dus: volgend jaar is Hamilton weer Hamilton!



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!