Formule 1

Eddie Jordans zorgwekkende conclusie over Carlos Sainz na mega-debuut van Ollie Bearman

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 maart 2024 12:04

Eddie Jordan zegt dat Carlos Sainz zijn plek op de grid voor 2025 snel moet veiligstellen, aangezien het 'spectaculaire' debuut van Oliver Bearman de teams heeft laten zien dat de jongeren het kunnen.

Carlos Sainz Ferrari F1


Hoewel de Formule 1 dit jaar geen enkele nieuwe coureur op de grid heeft - een primeur in de geschiedenis van de sport - duurde het niet lang voordat een nieuwe kandidaat zich meldde. Sainz werd op de vrijdagochtend voor de laatste oefensessie uitgesloten van het Grand Prix-weekend in Saudi-Arabië, omdat de Spanjaard een operatie moest ondergaan vanwege appendicitis.

De 18-jarige Bearman werd opgeroepen om hem te vervangen en had slechts een uur de tijd om te rijden voor de kwalificatie, maar wist de SF-24 toch op de elfde plaats te zetten, waarbij hij Q3 miste op slechts 0,036s. Ondanks druk van de laat opkomende Lando Norris en Lewis Hamilton, racete hij naar de zevende plaats in de Grand Prix. Hij ontving overal lof, de consensus was dat hij volgend seizoen een Formule 1-coureur zal zijn.

Geweldig nieuws voor Bearman, niet zozeer voor Sainz, aangezien er dan één racestoeltje minder beschikbaar is voor de Spanjaard die op zoek is naar een nieuwe werkgever omdat Ferrari hem volgend jaar vervangt door Hamilton. Echter, voormalig teambaas Jordan heeft de tweevoudig Grand Prix-winnaar gewaarschuwd dat Bearman niet de enige rookie is die een Formule 1-racestoeltje verdient.

"Een absolute megaster is in de maak", zei hij over Bearman in de Formula for Success-podcast. "Maar er zijn eigenlijk zes of acht van deze jongeren, de jonge coureurs naar mijn mening die niet de kans krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat Carlos rechtop in zijn bed zit, hopelijk snel herstellend, en tegen zichzelf zegt, 'oh mijn God, weet je, ik moet mijn stoeltje voor '25 geregeld krijgen, want er zijn veel zeer goede jonge coureurs die kunnen invallen'."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS