Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Emanuele Pirro 'Grand Marshal' tijdens de 24 Uur van Le Mans

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 september 2020 13:55 • Print artikel

Vijfvoudig Le Mans-winnaar Emanuele Pirro is de ‘Grand Marshal’ bij de aankomende 24 uur van Le Mans, die aankomend weekend wordt verreden. De Italiaanse coureur kwam lange tijd voor Audi uit en behaalde 20 jaar geleden zijn eerste overwinning op het Circuit de la Sarthe.

Emanuelle_Pirro_grand_marchal_Le_Mans_2020


“Ik ben blij om in deze rol terug in Le Mans te zijn”, reageert Pirro. “Het is fantastische om terug te zijn op het circuit, om de nieuwe Porsche Curves te testen. Het was een belangrijk punt. Je kon er veel tijd verliezen als je niet voorzichtig genoeg was. Ik kijk er naar uit om als leider van het veld daar te rijden.”

Ook ACO-president Pierre de Fillon is verheugd met het aanstellen van de Italiaan. “De rol van Grand Marshall wordt traditioneel vervuld door een Le Mans-winnaar, een coureur die deze race en deze discipline belichaamt. Emanuele Pirro is een perfecte vertegenwoordiger. Hij won Le Mans vijf keer, eindigde 10 keer in de top drie en daar bovenop is hij een echte leider. Het 2020-veld moet blij zijn om geleid te worden door een grand marshal die zo veel energie in het racen gestopt heeft en altijd coureurs verdedigd.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS