Formule 1

Esteban Ocon verlaat Alpine met gemengde gevoelens: "We hebben geweldige momenten gehad"

Esteban Ocon kijkt met trots terug op zijn periode bij Alpine. Vandaag werd bekend dat het contract van de 27-jarige Fransman niet verlengd wordt. Hij maakt het seizoen nog wel gewoon af. In een verklaring van het team valt te lezen dat de beslissing in onderling overleg genomen is.



Ocon won in 2021 de Grand Prix van Hongarije en stond verder nog twee keer op het podium voor de Franse renstal. Op de website van Alpine reageert de Fransman op zijn naderende vertrek. "Ik heb een groot deel van mijn racecarrière in de Formule 1 bij dit team doorgebracht. Dit is mijn vijfde seizoen in de Formule 1, maar mijn professionele carrière is als tiener in Enstone begonnen. Het zal altijd een speciale plaats voor me blijven."

"We hebben enkele geweldige momenten meegemaakt", vervolgt Ocon. "Maar ook hele moeilijke momenten. Ik ben iedereen binnen het team enorm dankbaar voor deze mooie tijden. Ik zal mijn toekomstplannen binnenkort bekendmaken, maar in de tussentijd focus ik me volledig op presteren op de baan om de rest van dit seizoen nog succesvol te kunnen zijn."