Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

Euro F4: Kean Nakamura-Berta zegeviert in race 2 op Monza

Monza - Vandaag werd op het ACI Racing Weekend in Monza de laatste ronde van het Euro 4-kampioenschap hervat met Race 2. In de Temple of Speed leverden de Tatuus single-seaters op Pirelli-banden van het kampioenschap een spannende show af, met veel wisselingen aan de top. Pole-sitter Davide Larini, de Italiaanse coureur van PHM AIX Racing, werd vanaf de start fel uitgedaagd. Bij de eerste chicane nam Akshay Bohra van US Racing de leiding, gevolgd door Mercedes junior Prema Racing-coureur Alex Powell. De Amerikaans-Jamaicaanse coureur, die in race 1 al een prachtige overwinning had behaald, reed ook vandaag delen van de race aan de leiding.

Het was echter Kean Nakamura-Berta, de Alpine Academy-coureur van Prema Racing, die als winnaar uit de strijd kwam. Hij stond aanvankelijk derde, maar klom op naar de tweede plaats voordat hij de onderlinge strijd met Bohra won. Nadat hij dit jaar al een race won in het Italiaanse F.4-kampioenschap op Paul Ricard, herhaalde de Brits-Japanse coureur vandaag zijn succes in het Euro 4-kampioenschap na een spannende race vol actie. Akshay Bohra legde opnieuw beslag op de tweede plaats, waarmee hij zijn resultaat van gisteren evenaarde, en gaat nu aan de leiding in de rijdersstand. Vanaf de derde trede van het podium vierde Gianmarco Pradel een uitzonderlijke race. De Australische coureur van US Racing startte vanaf P20 op de grid in race 2 en verdiende zijn podium door een uitstekende reeks inhaalacties. Lees HIER het hele verslag van race 2.