Karting • CIK-FIA

Europees kampioenschap op Karting Genk verplaatst naar later tijdstip dit seizoen

Uitgegeven door Bart • 16 april 2020 11:47 • Print artikel

Door de wereldwijde verspreiding van het coronavirus heeft de CIK-FIA de karting kalender 2020 fors aangepast. Diverse grote evenementen zijn verplaatst naar later dit seizoen. Zo ook het Europese kampioenschap KZ en de Academy Trophy die in juni op Karting Genk gehouden zouden worden. Als de FIA de verschuiving goedkeurt, zal de actie in Genk op 3 t/m 6 september plaatsvinden. Hierdoor is ook de inschrijftermijn opgeschoven.

Karting Genk


Ook andere grote evenementen zijn verplaatst. Zo verschuift het Europees kampioenschap OK en OK Junior in het Duitse Wackersdorf van 28 t/m 31 mei naar 10 t/m 13 september. De FIA moet alle aanpassingen op de kalender nog wel goedkeuren.

Het wereldkampioenschap KZ, de International Super Cup KZ2, de Academy Trophy en de Historic Super Cup die allemaal van 10 t/m 13 september in Lonato zouden plaatsvinden, zijn verschoven naar 1 t/m 4 oktober.

Ook het WK OK en OK Junior zal op 29 oktober t/m 1 november niet doorgaan in het Braziliaanse Birigui. Dat is verplaatst naar 5 t/m 8 november in het Portugese Portimao.

Lees HIER het laatste nieuws uit de kartsport!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS