Formule 1

F1-expert waarschuwt: "Vettel naar Mercedes zou een grote fout zijn, maar als hij zich gratis aanbiedt..."

Uitgegeven door Bart • 19 mei 2020 05:06 • Print artikel

De kansen voor Sebastian Vettel op een stoeltje in de Formule 1 in 2021 lijken beperkt tot Mercedes of Renault. En je kunt je afvragen hoe groot zijn kansen zijn. Waar Mercedes lijkt te opteren om te verlengen met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, worden de geruchten steeds luider dat Renault voor Fernando Alonso gaat. David Coulthard ziet het niet gebeuren dat Mercedes een combinatie tussen Hamilton en Vettel aandurft.

Sebastian Vettel


"Als Mercedes voor een combinatie tussen Hamilton en Vettel kiest, maken ze een grote fout", zegt de Schot in een interview met Sportsmail van de Daily Mail. "Met Lewis hebben ze een coureur die Grands Prix en wereldtitels kan veroveren. Als je daar Seb bijzet om het niveau van Lewis omhoog te tillen, wordt het een moeilijk verhaal."

"Kijk naar alle grote kampioenen in de sport, meervoudige winnaars", legt Coulthard uit. "Die hebben geen viervoudig wereldkampioen naast zich nodig om het beste in zichzelf naar boven te halen. De aanwezigheid van Vettel zal alleen maar storend werken. Ze kunnen niet allebei winnen. Dan leidt altijd tot problemen. Het verleden heeft het aangetoond dat twee sterke karakters in één team niet samengaan."

"Als Vettel zich gratis aanbiedt, moet Mercedes het serieus gaan overwegen. Dan hebben ze een Duitse coureur in een Duits team, maar ik kan me gewoon niet voorstellen dat het gaat gebeuren. Een combinatie tussen Valtteri en Lewis lijkt mij veel efficiënter om nog een kampioenschap aan de erelijst toe te voegen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS