Formule 1

F1 vreest roestige coureurs niet: "We houden vast aan het 'Let them Race' principe"

Uitgegeven door Bart • 30 mei 2020 14:23 • Print artikel

Als het F1-seizoen in juli in Oostenrijk gaat beginnen, is het de vraag hoe het staat met de fysieke en mentale gesteldheid van de coureurs. Nog nooit heeft een pauze tussen twee races zo lang geduurd. De angst voor roestige coureurs bestaat wel degelijk en dat zou meerdere crashes tot gevolg kunnen hebben. Racedirecteur Michael Masi denkt dat het wel meevalt en wil de coureurs laten racen.

Max Verstappen


De FIA heeft door de jaren heen veel kritiek gekregen op straffen die tijdens F1-races soms te makkelijk werden uitgedeeld. Vorig jaar werd het 'Let them Race' principe aangehouden en waren coureurs vrijer om te racen. Goed voorbeeld was de Grand Prix van Oostenrijk waarbij Max Verstappen niet bestraft werd voor zijn inhaalactie op Charles Leclerc en zijn overwinning mocht houden. De kritiek daar was wel dat het nemen van de beslissing enorm lang duurde.

Masi heeft vertrouwen in de coureurs dat alles goed zal verlopen. "We praten wel over de 20 beste coureurs ter wereld", aldus Masi bij Sky Sports F1. "Het is wel zo dat ze nog nooit zo lang niet geracet hebben, maar dat zal weinig invloed op hun kwaliteiten hebben. In Oostenrijk zullen wij hetzelfde principe aanhouden als we vorig jaar ingezet hebben. We willen ze laten racen en dat gaan we niet veranderen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS