Formule 1

F1-wereld past zich aan corona-maatregelen aan: "Grootste uitdaging is het dragen van mondkapjes"

Uitgegeven door Bart • 26 juni 2020 11:57 • Print artikel

De meeste Formule 1-teams hebben de laatste dagen en weken een test of filmdag afgewerkt om de nieuwe procedures eigen te maken. In verband met alle richtlijnen rondom het coronavirus willen de teams zo goed mogelijk op elkaar ingespeeld zijn. Tijdens een pitstop is het onmogelijk om 1,5 meter afstand te houden, maar in de pitbox en aan de pitmuur zijn mondkapjes verplicht. Volgens Laurent Mekies, sportief directeur bij Ferrari, kunnen die mondkapjes nog wel eens een probleem worden door de hitte en intensiteit in een F1-pitbox.

Sebastian Vettel Charles Leclerc


"Dat wordt de grootste uitdaging om continu een mondkapje te dragen", zegt Mekies in gesprek met Motorsport.com. "We raken er stilaan aan gewend en voor ons wordt het onderdeel van het normale leven. Bij Ferrari hebben we mondkapjes verplicht gesteld, ook in de fabriek en op kantoor. Maar het is nog wel een verschil of je een mondkapje op kantoor draagt of bij 40 graden op het circuit. Alle credits naar het medisch personeel die dat altijd al deden tijdens hun werk."

Volgens Mekies hebben teamleden ademhalingsoefeningen gekregen om beter met het dragen van een mondkapje om te gaan. "We proberen alles te doen dat binnen ons bereik ligt. De teamleden zullen waar mogelijk pauzes krijgen om op adem te komen en fit te blijven."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS