Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

F2: Richard Verschoor wint hoofdrace in Baku, Gabriel Bortoleto neemt leiding kampioenschap over + UITSLAG

Richard Verschoor heeft de Formule 2-hoofdrace in Baku gewonnen. De Nederlander hield Victor Martins en Andrea Kimi Antonelli in de veelbewogen race achter zich. De race lag lange tijd stil door een rode vlag na een startcrash waar Kush Maini, Oliver Goethe en Pepe Marti bij betrokken waren.



De race begon met een incidentrijke start, waarbij verschillende coureurs in de problemen kwamen. Na een langdurige rode vlag. Kon de race achter de safety car worden herstart. Verschoor zijn voorsprong op Martins slonk en Martins bleef aandringen en verkleinde het gat tot 1,7 seconden in de laatste fase van de race. Verschoor slaagde erin om Martins achter zich te houden en zijn eerste hoofdrace overwinning van het jaar veilig te stellen.

Bortoleto kwam als vierde over de streep en profiteerde van de tegenvallende prestaties van Isack Hadjar. Hij pakte de leiding in het kampioenschap. Het was een belangrijke race voor de Braziliaan, die met deze prestatie zijn titelambities kracht bijzette. Bekijk hieronder de volledige uitslag van de hoofdrace in Baku.