Formule 1

F2-kampioen Felipe Drugovich tekent deal bij het Aston Martin Aramco Cognizant Formula One™ Team

Uitgegeven door Deni Volkers • 12 september 2022 15:09

Aston Martin Aramco Cognizant Formula One™ Team (AMF1) kondigt met groot genoegen aan dat Felipe Drugovich, de pas gekroonde Formule 2-kampioen, het eerste lid is geworden van het Driver Development Programme.

Felipe Druvovich

De 22-jarige Braziliaan won dit seizoen samen met het Nederlands team van MP Motorsport vijf races in het FIA Formule 2-kampioenschap van 2022 en tekende zijn contract bij AMF1 op de dag dat hij tot kampioen werd gekroond.

Het Driver Development Programme is ontworpen in samenwerking met de ingenieurs en het management van AMF1 en is bedoeld als opstap voor junior coureurs naar de Formule 1.

Als deelnemer aan het programma zal Felipe een van de reservecoureurs van het team worden. Het is de bedoeling dat hij deelneemt aan de eerste vrije training van de Grand Prix van Abu Dhabi (als vervanger van Lance Stroll) en in november aan de test voor jonge coureurs op het Yas Marina Circuit. Voor 2023 zal hij een uitgebreid testprogramma uitvoeren achter het stuur van de 2021 AMR21 wagen en zal hij geselecteerde Grands Prix bijwonen als lid van het team.

Felipe Drugovich:

"Lid worden van het AMF1 Driver Development Programme is een fantastische kans voor mij - en draagt alleen maar bij aan wat al een uiterst plezierig en succesvol seizoen 2022 is geweest. Winnen in de Formule 2 wordt al lang beschouwd als de best mogelijke springplank naar een carričre in de Formule 1, en ik zie mijn rol bij AMF1 als het geven van alle tools om die cruciale volgende stap te zetten. Voor mij zal 2023 een leermoment zijn: Ik zal samenwerken met het F1-team, maar mijn primaire doel is om te leren en me te ontwikkelen als coureur. Ik hoop dat ik daardoor in de toekomst een kans krijg om in de Formule 1 te racen."

AMF1 Team Principal Mike Krack:

"Felipe heeft ongelooflijk talent, vastberadenheid en consistentie getoond om dit jaar het FIA Formule 2-kampioenschap te winnen - ik herinner me vooral zijn fantastische Sprint- en Feature-overwinningen in Barcelona in mei, die enorm indrukwekkend waren. We zijn erg blij dat hij bij ons komt als lid van ons Driver Development Programme, en we kijken ernaar uit om hem in november in Abu Dhabi te verwelkomen als lid van ons team.

Lawrence Stroll:

"Ik ben enorm trots dat ik het AMF1 Driver Development Programme heb mogen inaugureren: Ik ben een groot voorstander van het belonen van jong talent, en dit is een fantastische manier om de volgende generatie racecoureurs te helpen ontwikkelen. We hebben Felipe's weg naar succes in de Formule 2 dit jaar gevolgd en bewonderd, en we streven ernaar om hem alle vaardigheden en ervaring te geven die nodig zijn om de volgende stap in zijn carričre te kunnen zetten. Te zijner tijd zou het de ultieme validatie zijn als hij Formule 1-coureur zou worden en zich zou voegen bij de grote lijst van Braziliaanse autocoureurs als Emerson Fittipaldi en Ayrton Senna."



RaceXpress had onlangs een interview met Felipe Drugovich:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS