Formule 1

FIA grijpt niet in bij voorvleugels McLaren en Mercedes

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 september 2024 18:30

De FIA zal dit seizoen niet ingrijpen bij de omstreden voorvleugels van McLaren en Mercedes, ondanks zorgen van Red Bull en Ferrari.

Formula 1Mercedes Lewis Hamilton F1


Nikolas Tombazis, directeur single seaters bij de FIA: "We zullen op zijn vroegst in 2025 reageren, indien nodig. De reden is duidelijk. Dit zou niet alleen invloed hebben op de aerodynamica, maar ook op de structuur van de onderdelen."

Tijd speelt ook een rol. "Zelfs als we vandaag een nieuwe regel zouden aankondigen, zouden de teams niet klaar zijn voor Abu Dhabi", aldus Tombazis.

De FIA introduceerde voor de Grand Prix van België een nieuwe technische richtlijn om de flexibiliteit van voorvleugels nauwkeuriger te monitoren. Alle teams doorstonden de huidige controles en belastingstests.

Red Bull-teambaas Christian Horner zei eerder: "Als het acceptabel is, dan moeten we meedoen." Ferrari-teambaas Fred Vasseur gaf aan de discussie met Tombazis aan te gaan.

"De voorvleugel is door de jaren heen een uitdagend gebied geweest", stelt de FIA in een verklaring. "Er zijn geen plannen voor maatregelen op korte termijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS