Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

FOTO: Wereldpremičre nieuwe Volkswagen Arteon en Arteon Shooting Brake op 24 juni

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 juni 2020 06:30 • Print artikel

Volkswagen blikt vooruit op de nieuwe Arteon. Naast de klassieke Gran Turimo gaat Volkswagen in de toekomst een tweede carrosserievariant introduceren in de vorm van een stijlvolle Shooting Brake. Indrukwekkende upgrade met nieuwe hightech aandrijfopties en intelligente comfort- en assistentiesystemen. “Met de Arteon Shooting Brake hebben we een nieuwe balans gecreëerd tussen snelheid, kracht en ruimte,” aldus Klaus Bischoff, hoofd van Volkswagen Group Design en de Design-afdeling van het merk Volkswagen.

Volkswagen Arteon

Verregaand vernieuwd
Voor het debuut van de twee nieuwe Arteon-versies heeft Volkswagen de modelserie verregaand vernieuwd. In het interieur krijgt de Arteon een compleet nieuwe cockpitlay-out die past bij het exclusieve karakter van deze modellen. Een highlight is het nieuwste modulaire infotainmentmatrixsysteem (MIB3) voor maximale connectiviteit.

Efficiencyslag
Vanuit technologisch oogpunt is ook het aanbod aan aandrijfopties vernieuwd. Alle motoren onderscheiden zich door een hoog efficiencyniveau in combinatie met lage emissies en veel trekkracht. Die efficiencyslag werd gerealiseerd dankzij innovatieve, toekomstgerichte motor- en emissietechnologieën.

Intelligente assistentiesystemen maken eveneens hun opwachting in de vernieuwde modelserie. Een voorbeeld: dankzij ‘Travel Assist’ wordt in de nieuwe Arteon voor het eerst verregaand geautomatiseerd rijden – binnen de wettelijke regelgeving – mogelijk. Deze modellen zijn met name ontworpen voor reizen over lange afstanden en nemen het besturen, accelereren en remmen tot snelheden van 210 km/u desgewenst over, waarbij de bestuurder altijd volledig ‘in control’ blijft.
De wereldpremičre van de nieuwe Arteon en Arteon Shooting Brake staat gepland voor 24 juni aanstaande. Meer informatie over de nieuwe modellen wordt rond die datum vrijgegeven.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS