Formule 1

FOTO'S: Eerste glimp vernieuwde Hyundai i30 N! Sportiever design en met speciale N Performance-schakelfuncties

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 september 2020 10:00 • Print artikel

De Hyundai i30 N krijgt een opvolger. Drie jaar na de lancering van dit allereerste high-performance model van Hyundai’s sportieve N-label komt er een vernieuwde i30 N. Aan de vooravond van zijn onthulling geeft Hyundai alvast een eerste glimp van de sportauto.

Eerste glimp vernieuwde Hyundai i30 N! Sportiever design en met speciale N Performance-schakelfuncties

Uiteraard draait het ook bij de vernieuwde Hyundai i30 N allemaal om maximaal rijplezier bij dagelijks gebruik én op het circuit. De hot hatch krijgt een nog sportiever design met nieuwe, agressief ogende voor- en achterbumpers, twee grote uitlaatpijpen, een brede grille met N-badge, hertekende achterlichten en LED-koplampen met V-vormige dagrijverlichting.

Eerste glimp vernieuwde Hyundai i30 N! Sportiever design en met speciale N Performance-schakelfuncties

Bovendien staat de vernieuwde i30 N op gloednieuwe 19-inch gesmede lichtmetalen velgen. Deze zijn lichter dan die van zijn voorganger, wat bijdraagt aan het lagere gewicht – en de dus nog betere rijkwaliteiten – van de sportauto. Voor nog betere motorprestaties krijgt hij een achtversnellingsbak met dubbele koppeling (N DCT) met speciale N Performance-schakelfuncties. De vernieuwde i30 N is de eerste Hyundai in Europa die hiermee wordt uitgerust.

Eerste glimp vernieuwde Hyundai i30 N! Sportiever design en met speciale N Performance-schakelfuncties

De vernieuwde Hyundai i30 N is ontwikkeld in het test- en ontwikkelingscentrum in Namyang (Zuid-Korea) en wordt klaargestoomd op de Nürburgring waar het Europese testcentrum van Hyundai gevestigd is. De hot hatch is verder geperfectioneerd met de kennis en ervaring die Hyundai heeft opgedaan in onder meer het FIA World Rally Championship, de TCR International Series, de Pirelli World Challenge en de loodzware 24-uursrace van de Nürburgring.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS