Formule 1

Felipe Drugovich vervangt Lance Stroll tijdens wintertest in Bahrein

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 februari 2023 14:53

Gisteren werd bekend dat Aston Martin-coureur Lance Stroll door een fiets ongeluk de pre-season test in Bahrein moest missen. Wie zou er tijdens de driedaagse test naar Fernando Alonso rijden, het team van Aston Martin heeft zojuist bevestigd dat het kwartje is gevallen op de naam van regerend Formule 2-kampioen Felipe Drugovich.

Aston Martin

Het team van Aston Martin heeft twee reservecoureurs, zijnde Drugovich en Stoffel Vandoorne. De Belg heeft al twee seizoenen ervaring in de Formule 1 en zou wellicht de eerste keuze zijn geweest voor Aston Martin, ware het niet dat hij dit weekend niet beschikbaar is. De man uit Kortrijk is dit weekend namelijk in Zuid-Afrika voor de inaugurele ePrix in het land.

Felipe Drugovich is sinds september reservecoureur voor het Engelse team en heeft al kilometers gemaakt in de AMR22 van vorig seizoen. Dit deed hij tijdens de eerste vrije training op het circuit van Abu Dhabi. Op datzelfde circuit reed hij enkele dagen later de post-season test.

De wintertest gaat komende donderdag van start op het Bahrain International Circuit.





Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS