Formule 1

Fernando Alonso heeft niet alle tijd om op Adrian Newey te wachten

Uitgegeven door Bart • 1 oktober 2024 12:47

Fernando Alonso gaat vanaf maart 2025 voor het eerst in zijn F1-carrière samenwerken met Adrian Newey. De inmiddels 43-jarige Spanjaard heeft een doorlopend contract bij Aston Martin getekend, maat weet ook het nog wel even duurt voordat de topontwerper echt zijn stempel kan drukken.

Fernando Alonso


Alonso heeft de hoop op een 33e zege in zijn F1-loopbaan nog niet opgegeven en gezien de erelijst van Newey is een kans op een derde wereldtitel ook niet uitgesloten. "Laten we het vooral afwachten", zegt Alonso op de website van de F1. "We kunnen de toekomst niet voorspellen, maar er komen zeker goede dingen aan. Zeker als je kijkt naar de nieuwe windtunnel, dat wordt echt een game changer."

"We maken nu nog gebruik van de windtunnel van Mercedes en daar is onze tijd beperkt. We krijgen alleen de tijden wanneer zij het toelaten. Als we onze eigen windtunnel hebben en het inzetten op belangrijke momenten in de week, dan is dat een grote stap voorwaarts. Je moet ook niet vergeten dat we twee jaar geleden nog in de kleine gebouwen van Racing Point, Force India zaten. We hebben nu het dubbele aantal personeel en nieuwe faciliteiten. Stap voor stap hebben we alles in huis voor de eerste overwinning en wie weet kunnen we in de toekomst voor het kampioenschap meestrijden. Ik weet dat het tijd kost en dat ik die tijd eigenlijk niet heb, maar ik ben er relaxed onder en geniet van alle momenten."

Alonso kijkt uiteraard positief naar komend jaar als Adrian Newey aansluit. "Op de auto voor 2025 zal hij geen invloed hebben. Ik zou graag zeggen van wel, maar hij komt pas in maart en dan focussen de meeste teams al op 2026 als de reglementen veranderen. Als je in maart begint, duurt het wel een paar maanden voordat je iedereen kent. Dan heeft het weinig waarde om nog aan de auto voor 2025 te werken. Ik hoop op een mooie verrassing, maar ik betwijfel het. Het 2026 project is de eerste auto waar hij echt invloed op zal hebben."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS