Formule 1

Fernando Alonso wijst op nieuw 'gamechanger' bij Aston Martin

Fernando Alonso heeft de nieuwe windtunnel van Aston Martin aangewezen als een 'gamechanger' voor het team, naast de komst van Adrian Newey en andere belangrijke medewerkers.



Aston Martin gebruikt momenteel de windtunnel van Mercedes, maar bouwt aan een eigen faciliteit als onderdeel van hun uitbreiding in Silverstone. Dit valt samen met de aanstaande motorendeal met Honda voor 2026.

Volgens formula1.com zei Alonso over de nieuwe windtunnel: "Ik zou zeggen dat dit een gamechanger voor ons is. We gebruiken nu Mercedes' windtunnel en zijn beperkt in tijd. Om onze eigen windtunnel te hebben en die verstandig te gebruiken gedurende de week, op de momenten dat het nodig is, denk ik dat dat een enorme stap voorwaarts zal zijn."

Alonso benadrukte ook het belang van de nieuwe fabriek en de verdubbeling van het personeelsbestand. "Stap voor stap moeten we die eerste overwinning behalen en hopelijk in de toekomst strijden om kampioenschappen", aldus de tweevoudig wereldkampioen.

"Ik ben me ervan bewust dat dit tijd kost en ik heb die tijd op een bepaalde manier niet, maar ik ben ontspannen en geniet van de reis", concludeerde Alonso.